Om Nivå Golf

Om Nivå Golf

FÆLLESSKAB

Nivå Golf er sammensat af et stærkt fællesskab mellem foreningen Nivå Golf Klub og Nivå Golf Center A/S.

Nivå Golf Center A/S er privatejet, og fungerer sammen med Løvbjerggård A/S, som ejer af golfanlægget.

Samarbejdet med Nivå Golf Klub, sker via en brugsretsaftale.

Nivå Golf Klub er medlem af Dansk Golf Union.

 

Historien

SIDEN 1967

Nivå Golf blev indviet i 1967 med en driving range, og det efterfølgende år blev den første Par3 bane taget i brug.
I 1994 blev det besluttet at udbygge baneanlægget, hvor de huller, som vi i dag kender som Toftegårdsløjfen, blev anlagt, og den blev officielt taget i brug i 1995.
Nivå Golf Klub blev stiftet den 14. marts 1996 og fik til huse på Nivå Golfs anlæg.
Allerede i 1999 blev rammerne for små. Derfor købte man Løvbjerggård, hvor der blev anlagt en Par3 bane, og med tilføjelse af yderligere 9 huller, fik vi samtidig en 18 hullers bane.
I starten af 2004 havde den forholdsvis unge klub næsten 1000 medlemmer, hvorfor der blev tilkøbt yderligere jord, der gjorde det muligt at indvie Løvbjerggård-sløjfen med 18 udfordrende huller i 2006. Herved blev de oprindelige 9 huller igen en selvstændig sløjfe, Toftegård, som de havde været 7 år tidligere.

Nivå Golf

I DAG

Nivå Golf har i dag et af Nordsjællands største golfanlæg og består af:

Løvbjerggård
18 hullers sløjfen har undergået en stor forvandling, og kan med rette få kælenavnet den “Grimme Ælling”. Hvis det er mere end 4 år siden, man har spillet banen, er den næsten uigenkendelig. Designet er strammet op, og finishen er løftet flere niveauer med hurtige små drilske greens, smalle fairways og nye søer, samt ændret beplantning og nye bunkers. Den er ikke Danmarks længste, men man skal kende sine længder og holde bolden i spil.

Toftegård
9 hullers Intermediate, er for nogle de gamle for-ni. Banen har fået flere nye teesteder og lækre greens, som er i spil hele året. En bane som er unik for begyndere og Pay&Play gæster, og til en god træningsrunde, når der ikke er tid til 18 huller.

Par3 banen
Pitch & Putt og Par 3 banen er blandt de flotteste i Danmark. Opgraderet til international stand, og blev i 2009 testet af eliten fra hele Europa ved Danish Open i Pitch & Putt. Fik stor ros for sværhedsgrad, gode greens og et banelayout, der er langt over gennemsnittet. Pitch & Putt er spillet, hvor længde og præcision er alfa og omega.

Driving Range
Vi har et af landets største driving range anlæg med over 100 udslagssteder, hvor 20 er under tag. Træningsområde med en stort græstee, 2 indspilsgreens, 3 bunkers samt en stor puttinggreen.

Restaurant og shop
Restauranten og Golfshoppen betjener dagligt mange besøgende. Restauranten har plads til 80 personer indenfor og 120 personer udenfor. Restauranten afholder mange arrangementer – både for private og firmaer.